LIPDUB de Perpinyà

LIPDUB de Perpinyà

LIPDUB de Perpinyà el 31 de març de 201

El 2 d’abril de 2012, han passat 312 anys d’ençà de la publicació de l’edicte reial de Lluís XIV que prohibeix l’ús oficial de la llengua catalana, edicte que simbolitza el declivi de l’ús de la llengua pròpia a la Catalunya del Nord. Si els successius règims i governs han continuat amb la seua política de prohibició de les llengües vernacles, amb la voluntat de substituir les llengües dels territoris administrats per la llengua del rei, a Catalunya del Nord com a molts altres llocs de l’Estat francès les poblacions han resistit amb més o menys força.

El 31 de març de 2012 érem 7153 al peu del Castellet per a reivindicar una llei, un dret pel català. Avui sem orgullosos d’evidenciar que volem que visqui la nostra llengua, érem 7153 persones que han respost a la convocatòria. 7153 persones han protagonitzat el LIPDUB pel CATALÀ.

Vos invitem a veure’l, a fer-lo conèixer. Un nou repte: cal que un màxim de persones el vegi. Per a visionar el vídeo poseu ulleres 3D si en teniu, i si no desactiveu l’opció 3D per a visionar el clip… i correu ràpid per a comprar-ne, perquè la 3D dóna una altra dimensió a la llengua (Text d’Hervé Pí).

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *