Festa Major del Vallespir, el 29 de maig de 2011

Festa Major del Vallespir, el 29 de maig de 2011

El CCCV va aconseguir per primera vegada celebrar la Festa Major o Festa Gran de les associacions culturals catalanes del Vallespir el 29 de maig de 2011 a Arles de Tec, gràcies a l’ajut del seu batlle, el senyor Renat Bantoure, i a l’abnegació de la regidora de cultura, Maria Rosa Bouisset i vicepresidenta del CCCV. Era un projecte anhelat d’ençà de la creació del CCCV l’any 2004, que esdevenia finalment realitat set anys després.

Durant tot el dia, una trentena d’associacions van realitzar activitats.
 Els sardanistes d’Arles van iniciar la diada, el grup Enraonem va oferir un recital de poesia i un tast de l’obra de teatre “Mal llamp la padrina” de Pere Guisset. “Una farsa medieval” va ser interpretada pel teatre Arlesenc i uns esquetxs atípics pel grup Fontfreda.
 No van faltar les havaneres dels Mariners del Canigó, les danses del Grup Alegria d’Arles, les sardanes de Cireres de Ceret i una cantada de l’Escola de Català. Nou de Trinca va fer demostracions del Joc de la Pilota.
 Es va presentar la revista Vallespir i fer exposicions de fotos i llibres de Prats Endavant, Cortsaví Sempre, Focs de Sant Joan d’Arles i Reiners Patrimoni Cultural.
 Van assistir a la jornada el comitè Sant Jordi del Voló, els Agermanaments Sant Llorenç-Tortellà, Reiners-Maçanet i l’Orfeó de Sant Llorenç. Certes associacions de l’Alt Empordà eren presents, Padrins i Padrines de Maçanet, Via Pirene de Vilajuïga, Soca-rel d’Agullana i Òmnium Cultural de Figueres.
 Els castells dels Angelets del Vallespir i una gran sardana de germanor van cloure la diada amb el desig de repetir-la.

(Text de Montserrat Cailà).

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *