Festa de Sant Jordi al Vallespir

Festa de Sant Jordi al Vallespir

Festa de Sant Jordi al Vallespir, els 21 i 26 d’abril de 2012

A Reiners el passat 26 d’abril de 2012 s’ha celebrat la festa de Sant Jordi. Era la festa del Llibre i de la Rosa, amb parades de llibres, productes artesanals locals i distribució de roses. A més hi ha hagut música i literatura: s’ha escoltat una orquestra de jazz i la lectura de textos. També s’han fet tallers gratuïts per a nins organitzats per l’Escola pública de Reiners.

A Perpinyà, la Festa de Sant Jordi s’ha celebrat el dissabte 21 d’abril, i com cada any, el CCCV era present al voral Vauban al costat de tots el altres editors i llibreters catalans. Enguany el CCCV era representat per l’amic Renat Buscató de Ceret que ha participat a la presentació i venda del diferents números de la nostra revista Vallespir que té sempre una bona acollida.

A Ceret l’Escola de Català ha celebrat la festa de Sant Jordi 2012 el dissabte 21 d’abril amb una exposició de llibres i regal de roses a la plaça Picassó de Ceret on, a més, s’ha organitzat un espectacle amb un recital de poemes de Joan Cayrol (Jordi Pere Cerdà) per la seva filla que va ser un moment molt emotiu i una cantada de cançons catalanes a càrrec dels alumnes de l’Escola de Català (text d’en Renat Buscató).

Al Voló el Comitè Sant Jordi, la mediateca i el senyor batlle han organitzat el divendres 27 d’abril una festa amb presentació i exposició de llibres. S’han celebrat actes culturals i una exposició de pintura «La Costa Catalana» amb conferències sobre la història dels vins de la Costa Vermella i la pesca al lamparo. També s’ha celebrat el vernissatge de l’exposició de fotographies panoràmiques «En País Català» de Gui Banyuls (text de l’Hervé Bazià).

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *