Els amics del Vallespir de la Garriga (Vallès Oriental)

Els amics del Vallespir de la Garriga (Vallès Oriental)

El passat dissabte 31 de maig el CCCV va rebre unes 50 persones que venien des de La Garriga, a la Festa de la Cirera de Ceret, i per a descobrir el Vallespir.

La visita era organitzada per la Fundació Martí l’Humà de La Garriga (ciutat d’uns 15 mil habitants). Els visitants van rebre un fascicle especialment preparat per la descoberta de Ceret.

Després d’una breu visita per centre de la vila que va començar a les 11h a la plaça dels 9 raigs, i amb comentaris històrics de Gentil Puig, van ser acollits a les 12h a la sala Renat Botet del carrer de Sant Ferreol per Miquel Arnaudies, president del CCCV.

El president els va parlar de l’acció de la Coordinadora d’Entitats Culturals Nord-catalanes i de la Festa de les Associacions Culturals Catalanes del Vallespir de l’octubre vinent. Per la seva part, en Gentil Puig els va comentar la situació de la llengua al Vallespir i a Catalunya del nord i les 3 modalitats del seu ensenyament escolar (iniciació, fileres bilingües i Bressola).

Els garriguencs van estar molt interessats, especialment per la revista Vallespir núm. 10 que van comprar, van fer nombroses preguntes i va haver-hi un debat molt animat.

Al migdia vam anar tots junts al jardí del restaurant Al Català de Ceret (fotos) on un menú especial de la cirera els esperava, i que va ser molt apreciat. El “sol dels pintors” de Ceret i un canigonenc de primavera eren també de la festa.

La visita de les parades de La Festa de la cirera de Ceret va continuar a la tarda, amb la visita del Museu d’Art Moden de Ceret per alguns membres del grup, i va finalitzar a les 18h30, hora a la qual van pujar a l’autobus de retorn. Una jornada ben aprofitada i reeixida.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *