Associacions | St. Joan Pla de Corts

 

 

Flama del Canigó i Tradicions Catalanes

Contacteu : Jean Pierre Falgarone : tel. : 04.68.83.23.28 Casa de la vila. Avinguda de l'Albera. 66110 - Sant Joan Pla de Corts

L'associació "Flama del Canigó i Tradicions Catalanes" de Sant Joan Pla de Corts fou creada l'any 1989 a partir d'un grup de persones motivades per la promoció de la llengua ii la cultura catalanes a la nostra ciutat del baix Vallespir. Som actualment entre 60 i 70 adherents. L'associació organitza durant l'any dues grans manifestacions culturals centrades, per un costat, en la tradició de la Sant Joan i la Flama del Canigó i, per altre costat, la celebració de la Nit de la Cançó Catalana acompanyada de la famosa Ollada nord-catalana (equivalent de l'escudella i carn d'olla de la Catalunya central). A continuació precisem aquestes dues manifestacions culturals de Sant Joan Pla de CortsActivitats de l'associació :

-Festivitats de juny: Festes dels Focs de la Sant Joan que comencen la setmana anterior a la Sant Joan amb l'organització d'una trobada al cim del Canigó. Baixada amb relleus de la flama del Canigó pels nostres nins des de Cortsavi fins a Sant Joan Pla de Corts. Encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra vila, el 23 de Juny a mitjanit.

-Festivitats d'octubre: Nit de la Cançó Catalana i de l'Ollada celebrada la darrera setmana d'octubre amb, cada any, una assistència d'unes 500 persones.
Hi han participat cantants catalans molt coneguts com Lluís Llach, Albert Bueno, Chris Cayrol, Joan Pau Giner, Joel Blanich i grups com "Peix Fregit" de Palafrugell. Enguany hi cantarà de nou Jordi Barre.

Junta directiva :
President : Jean Pierre Falgarone
Vice-presidents : Gerard Aspart i Patrick Casademont
Presidents d'honor : Robert Garrabé i Joan Moret
Secretària : Nadine Cayuela Vice-secretària : Magali Gironès
Tresorer : Jean Luc Irribarne Vice-tresorera : Nathalie Cayuela.

 

e-mail : info@portal-vallespir.com

Centre Cultural Català del Vallespir 2004-2011

Seu administrativa: Ajuntament de Sant Joan Pla de Corts. Avinguda de l'Albera - 66400

Seu social: 7, Av G. Clémenceau 66400 Ceret - 2, Rue Pierre Camo 66400 Ceret - telèfons: 04.68.87.60.90 (President) 04.68.87.32.35 (Secretària)

Tots el drets reservats © s.a.r.l. MAG Grup