Associacions | Ceret

 

 

Comitè d'Agermanament Reiners-Maçanet de Cabrenys

Contacteu :
President : Sra Magali Mas-Ferrari ( 04 68 87 30 14)
Tresorera : Sra Marie Blanch
Secretària : Sra Sylviane Gaux

El Comitè d'Agermanament Reiners-Maçanet de Cabrenys té ara 23 anys.
Es va crear el 9 de juliol del 1988 a Reiners i el 8 d'octubre del mateix any a Maçanet, d'iniciativa dels Il·lms alcaldes Jean Baills de Reiners i Joan Vinyes de Maçanet.
Les relacions amistoses entre els dos pobles són molt antigues i l'associació intenta mantenir aquest vincle. Ho fa organitzant diverses manifestacions, com ara festes, trobades infantils, curses, exposicions, vetllada amb contes, castanyes i vi nou, sortides turístiques, culturals i esportives…
Cada any el Comitè organitza dues festes majors. La primera és la festa de Sant Pau que té lloc el darrer diumenge de cada gener  dins la capella del mateix nom de Reiners. S'hi celebra una missa, s'hi distribueix mimosa beneïda i s'hi venen « bunyettes » (bunyols plans típics del Rosselló) i s'hi organitza un dinar amb « boles de picolat » (paraula rossellonesa per les mandonguilles), una cursa per als nens de Reiners, una ballada de sardanes, una loteria… La segona és la festa de Sant Joan, que té lloc durant la nit del 23 de juny. S'hi organitza una cursa particular per la qual els alumnes de l'escola porten la flama del Canigó. La carrera sempre s'acaba amb un dinar campestre amb carn torrada i creps, un ball i el tradicional foc de Sant Joan.
L'any que ve, precisament el 22 d'abril del 2012, es farà una trobada excursionista des de Reiners i Ceret cap a Maçanet, i el 2013, celebrarem a Reiners el vint-i-cinqué aniversari de l'Agermanament.
La quota de soci és de 10 € per persona o 15 € per parella.

 

e-mail : info@portal-vallespir.com

Centre Cultural Català del Vallespir 2004-2011

Seu administrativa: Ajuntament de Sant Joan Pla de Corts. Avinguda de l'Albera - 66400

Seu social: 7, Av G. Clémenceau 66400 Ceret - 2, Rue Pierre Camo 66400 Ceret - telèfons: 04.68.87.60.90 (President) 04.68.87.32.35 (Secretària)

Tots el drets reservats © s.a.r.l. MAG Grup